Misstanke
Polisen har rätt att göra vissa saker som andra inte får göra, men polisen måste också följa lagen! När får polisen visitera eller be om ID? Vad kan du göra om du upplever dig orättvist behandlad av polisen? Omar är på väg till pizzerian för att se en fotbollsmatch med sina vänner. Plötsligt kommer polisen in och ber Omar följa med dom ut. Omar förstår inte varför, han har ju inte gjort något fel.
Syftet med den här filmen är att diskutera polisens uppdrag och ansvar, men även rättigheter och skyldigheter i kontakt med polisen.
Under bron
En klump i magen. Vi har nog alla känt den någon gång. Plötsligt befinner vi oss i en situation som inte känns helt ok, du får en klump i magen. En kväll när Jonas hänger med sina kompisar ställs han inför ett svårt val. Kompisarna vill ”låna” en bil, Jonas är inte lika peppad på tanken.
Syftet med filmen är att diskutera frågor om vänskap, grupptryck, medhjälp och stöld.
Matchdag
Idrotten ska vara till för alla, samtidigt möter många motstånd och orättvisor som gör det svårt att delta på lika villkor. Aisha och hennes fotbollslag ska spela bortamatch. Redan innan matchen hinner dra igång möts hon av blickar och skämtsamma kommentarer om hennes utseende. Aisha försöker fokusera på matchen, men bemötandet från motståndare och domare gör det svårt.
Syftet med filmen är att lyfta frågor om kränkningar, fördomar och olika former av hatbrott som kan hända inom idrotten, och vad en kan göra för att motverka rasism i samhället.
Vägen in
Att ta sig in på arbetsmarknaden kan vara ett stort steg, för vissa är vägen in mer utmanande än för andra. I filmen får ni följa Adam som söker jobb och ställs inför ett dilemma när arbetsgivaren frågar om belastningsregister.
Syftet med filmen är att diskutera belastningsregister, lagar på jobbet och vägar in i arbetslivet.
sneak_peek
De flesta av oss har någon gång upplevt kränkningar på nätet, antingen som vittnen, utsatta eller genom att utsätta andra. De flesta vet att näthat inte är okej, men när är det brottsligt? I filmen får vi följa Nadia som inleder en relation med användaren xVINCENTx, som till en början är snäll och flirtig. Situationen blir lite mer komplicerad när xVINCENTx ber Nadia skicka en nakenbild.
Syftet med filmen är att diskutera rykten och kränkningar på nätet, när de kan vara olagliga och hur en kan agera om en blir utsatt.

ANDRA PROJEKT

Back to Top